למי קדוש "הבניאס"? מדוע נקרא הפטל "פטל קדוש"?
ועל מה ולמה יש לברך על תפוז הניו-הול?
טיול שלהי הקיץ
תחיל את טיולינו בנסיעה קצרה מ "פירות ואירוח נוריאל" אל היציאה הדרומית של מושב שאר-ישוב. נשאיר את הרכבים ליד גשר הבנייאס ונצא בדרך כוכר נוחה בינות כרם זיתים וגדרות עמוסי פטל קדוש בריא ועסיסי.
מאין בא לו השם "פטל קדוש" על שום האמונה שזהו צמח הסנה שראה משה, הסנה הבוער שבער ולא אוכל.
לאחר הליכה קצרה ,בנופי הרי הגולן המלווים אותנו, ותוך שאנו מתענגים על טעם הפטל הנפלא, נתוודע גם לסגולותיו הרפואיות בייחוד לנשים הרות
או אחרי לידה. נגיע אל שער פרדס ההדרים, כן, כאן נפגוש את תפוח הזהב הניו-הול, תפוח תפוח תפוח זהב, לכל הוא שלוח מתנת הסתיו.
ומה נברך? למי שזהו פרי הדר ראשון לסתיו זה נברך: שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה.
התחנה הבאה תביא אותנו אל פינה ניסתרת ומרהיבה על גדות הבנייאס שם נתפוס רגעים של נחת תוך שכשוך במימי הבנייאס הקדושים לאוכלוסיות רבות החל מהיוונים שהאמינו בקדושתו בגין האל פאן ,אל הרועים,שקבעו בבנייאס את מקדשו. סגדו לו והקריבו לו את מיטב הרועות. דרך הרומאים שבנו סביבו את העיר פנייאס על ארמונותיה ומקדשיה קדושה גם לערבים ולדרוזים, במקום יש מקאם לכבודו של אל חידר.
בניאס קדושה גם לנוצרים. לפי הברית החדשה כאן נתן ישו לפטרוס את מפתחות מלכות שמיים, וכמו כן במאה הרביעית התפרסמה מסורת שמופיעה אצל אוזיביוס, שכאן גרה אישה זבת דם בשם וורוניקה שנגעה בשולי מעילו של ישו ונרפאה, הפטל הקדוש